Myschka-Jorki :)

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Prečo nefajčiť?!

8 základných dôvodov

Tabak zabíja! Každý rok je tabak zodpovedný za tisícky úmrtí. Priemerná dĺžka života u jedného z desiatich fajčiarov je o dvadsať rokov kratšia. Okrem niektorých druhov rakoviny má tabak za následok aj rôzne patologické nálezy.

Tabak je drahý! Či už sú kúpené v krabičkách alebo ručne zošúľané, cigarety môžu veľmi rýchlo znížiť rozpočet a zadĺžiť mládež či rodinu. Čo sa týka patologických nálezov spôsobených tabakom, tie majú za následok obrovské zdravotné výdavky pre daňových poplatníkov a štátne zdravotné systémy.

Tabak deformuje! Znižuje chuťové a čuchové reakcie.

Tabak škodí telu zvnútra ako aj zvonku! Tabak má za následok zlyhanie funkcie dýchacieho ústrojenstva a znižuje športovú ako aj sexuálnu výkonnosť, spôsobuje impotenciu u mužov a u žien vedie ku stavom ako sú napríklad graviditas extopia, čiže spontánne potraty a narušuje rast dieťatka. Tabak naviac spôsobuje, že vlasy sú na vzhľad matné a pokožka stráca pružnosť a dostáva sivú farbu.

Anketa:


Tabak je drogou! Návyk na tabak vzniká rýchlo a je veľmi ťažké sa ho zbaviť. Prvá cigareta, ktorá je zvyčajne zapálená v skupine, môže byť nebezpečná.

Tabak otvára dvere k ďalším návykom! Väčšina tých, ktorí sú závislí na alkohole alebo iných drogách, či už ide o ľahké (hašiš, marihuana) alebo ťažké, sa stala najprv závislou na tabaku.

Tabak škodí tým, ktorí sa nachádzajú vo fajčiarovej blízkosti! Okrem nepríjemných stavov, ktoré fajčiari spôsobujú svojim príbuzným, dym tiež spôsobuje nevôľu a bezprostredné alebo dlhodobé choroby. Obzvlášť deti sú citlivé na fajčenie iných ľudí.

Dnes už tabak nie je v móde! Pre mládež sa tabak spája s nepokojom alebo zamaskovanou vzburou proti moci a všeobecne proti spoločnosti. Na mnohých miestach, akými sú napríklad prostriedky hromadnej dopravy a verejné priestory, je fajčenie všeobecne zakázané. Fajčenie sa stalo gestom praktizovaným potajomky na izolovanom mieste so zvyšujúcim sa vedomím nebezpečenstiev, ktoré predstavuje. Fajčiar sa môže javiť ako nezodpovedná a sebecká osoba, ktorá sa nezaujíma o seba ani o druhých.


Prečo nepiť/nefajčiť/nedrogovať?! | stály odkaz

Komentáre

  1. Fuj cigarety
    Ja nefajčím ani nikdy nebudem, je to humus :(
    publikované: 28.03.2006 12:58:17 | autor: Ariska (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. FUCK THE CIGARETTES
    shit shit shit, cigy su shit...
    publikované: 27.08.2006 16:29:36 | autor: pot3mkin (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014